Synttärikakku leivotaan sankarin toiveiden mukaan: suklaakakku, joka täytetään suklaalla ja kuorrutetaan suklaalla.
- 250 g suklaata
- 200 g voita
- 3 dl sokeria
- 4 munaa
- 1 dl siirappia
- 4 dl jauhoja
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 1/2 tl soodaa
- 1/4 tl suolaa
- 2 dl piimää
- 250 g suklaata
- 2 dl kermaa
- 50 g voita
- 250 g suklaata
- 50 g voita
Voitele ja korppujauhota kolme kakkuvuokaa (halkaisija 20 cm).
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja jäähdytä. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita jokaisen munan jälkeen. Lisää sulatettu suklaa ja siirappi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen piimän kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa taikina kolmeen kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kakkujen kypsyyttä tarvittaessa puutikulla.
Anna kakkupohjien jäähtyä ennen kakun kokoamista.
Valmista täyte. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada kulhoon suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi.
Kokoa kakku. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä päälle täytettä. Nosta kakun päälle seuraava kakkupohja ja levitä sen päälle täytettä. Nosta kakun päälle kolmas kakkupohja ja levitä loput täytteestä kakun päälle ja reunoille. Nosta kakku jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Sulata kuorrutuksen suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita joukkoon kuutioitu voi. Anna jäähtyä hetken ja levitä sitten kakun päälle ja reunoille.
Voit halutessasi koristella kakun syötävillä kukilla, esimerkiksi orvokeilla.
Leave a Reply