• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Omena-karhunvatukkapiirakka

Omena-karhunvatukkapiirakka

08/09/2021 by Liisa Leave a Comment

Täytä syksyinen piirakka kirpeillä omenilla ja makeilla karhunvatukoilla. Piirakka maistuu parhaalta vaniljajäätelön kanssa tarjoiltuna.

piirakkataikina:

  • 6 dl jauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 200 g voita
  • 5 -6 rkl vettä

täyte:

  • n. 1 litra omenalohkoja
  • 250 g karhunvatukoita
  • 1 rkl sokeria

voiteluun:

  • 1 muna

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.

Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.

Ota vähän yli puolet taikinasta jääkaapista ja laita loppu taikina vielä takaisin jääkaappiin. Kauli taikina levyksi kevyesti jauhotetulla alustalla ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm). Voitele piirakkavuoka, jos käytät kertaamista tai lasista vuokaa, pinnoitettua vuokaa ei tarvitse voidella.

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Levitä omenalohkot ja karhunvatukat piirakkavuokaan ja ripottele niiden päälle sokeria.

Ota loppu taikina jääkaapista ja kauli se kevyesti jauhotetulla alustalla levyksi. Leikkaa taikinalevy taikinapyörällä tai terävällä veitsellä noin 1 sentin levyisiksi suikaleiksi. Leikkaa halutessasi myös ohuempia suikaleita, leveys noin 0,5 senttiä ja letitä suikaleet. Asettele suikaleet ristikoksi piirakan pinnalle. Painele taikinasuikaleiden reunat pohjataikinaan kiinni.

Voitele taikinasuikaleiden pinta munalla.

Paista 180 asteessa 50 minuuttia.

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: karhunvatukka, omena, piirakka

Previous Post: « Vadelma-suklaacookiet
Next Post: Omena-tahinimuffinssit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Halloweenin muumio-browniet

Halloweenin kunniaksi mehevät browniet naamioituvat hurjiksi muumioiksi. 150 g voita 1 dl sokeria 1 dl fariinisokeria 0,5 dl siirappia ...

Read More »

Pienet sitruunaiset pääsiäisleivokset

Sitruunaiset leivokset täytetään valkosuklaakreemillä ja koristellaan suklaarakeilla. 10 kappaletta 4 munaa 3 dl sokeria 150 g voita 1 tl ...

Read More »

Valkosuklaalla kuorrutetut vaniljaminidonitsit

Vaniljaiset minidonitsit kuorrutetaan makealla valkosuklaalla. 12 kappaletta 1,25 dl vehnäjauhoja 3 rkl sokeria 1 rkl vaniljasokeria 0,5 ...

Read More »

Dallaspullat

Täytä vastustamattomat dallaspullat makealla vaniljakreemillä. noin 30 kappaletta pullataikina: 1/2 litraa punaista maitoa1 paketti hiivaa2 ...

Read More »

Raparperikuppikakut

Kesäiset raparperikuppikakut tarjoillaan vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon ja raparperihillokkeen kanssa. 12 kappaletta n. 400 g ...

Read More »

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress