Raikas mansikkatäytekakku on kesäpäivän kahvipöydän herkku.
- 3 munaa
- 4 dl sokeria
- 1 dl maitoa
- 150 g sulatettua voita
- 5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl vaniljasokeria
- 4 dl kermaa
- 2 rkl sokeria
- 250 g mansikoita
Voitele ja korppujauhota kolme kakkuvuokaa (halkaisija 20 cm).
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maito ja sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina kolmeen kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Kokeile kakkujen kypsyyttä tarvittaessa puutikulla.
Anna kakkupohjien jäähtyä ennen kakun kokoamista.
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Leikkaa noin puolet mansikoista puoliksi.
Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä päälle kolmasosa kermavaahdosta ja puolet mansikanpuolikkaista. Nosta kakun päälle toinen kakkupohja ja levitä päälle kermavaahtoa ja loput mansikanpuolikkaat. Nosta kakun päälle kolmas kakkupohja ja levitä sen päälle loput kermavaahdosta. Koristele kakku kokonaisilla mansikoilla.
Leave a Reply