Makeat banaanileivokset täytetään ja kuorrutetaan ihanalla Nutella-kreemillä.
12 kappaletta
- 150 g voita
- 3 dl fariinisokeria
- 3 munaa
- 3 banaania
- 150 g ranskankermaa
- 5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 100 g Nutellaa
- 150 g voita
- 2 dl tomusokeria
Voitele ja korppujauhota runebergintorttuvuoan kolot.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Soseuta banaanit haarukalla ja lisää taikinaan yhdessä ranskankerman kanssa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi taikina vuoan koloihin, täytä kolot vain 2/3 täyteen.
Paista 200 asteessa noin 25 minuuuttia. Kokeile leivosten kypsyyttä tarvittaessa tikulla.
Anna leivosten jäähtyä ja irrota ne sitten varovasti vuoasta.
Valmista kuorrute. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää sitten voivaahdon joukkoon vähitellen tomusokeri. Lisää viimeisenä Nutella ja sekoita tasaiseksi.
Leikkaa leivosten pohja tarvittaessa tasaiseksi ja leikkaa ne sitten kahteen osaan. Aseta leivospohjat tarjoiluastialle ja levitä niille täytettä lusikalla tai palettiveitsellä. Nosta päälle toiset leivospohjat ja levitä päälle täytettä.
Leave a Reply