• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Mustikkainen kuivakakku

Mustikkainen kuivakakku

24/07/2013 by Liisa Leave a Comment

050 (4)

Mehukkaassa mustikkakakussa osa jauhoista korvataan spelttijauhoilla ja taikina maustetaan sitruunalla.

  • 150 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori (noin 1 tl)
  • 2 dl spelttijauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 sitruunan mehu (noin 0,5 dl)
  • 2,5 dl mustikoita

Suojaa leipävuoka leivinpaperilla.

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta siitä kuori ja purista mehu.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää raastettu sitruunan kuori ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää ranskankerma ja sitruunamehu. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää mustikat ja sekoita varovasti.

Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 180 asteessa 60 – 70 minuuttia.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kakku, kuivakakku, mustikka, sitruuna, speltti

Previous Post: « Raparperipullat
Next Post: Vadelmainen täytekakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Aprikoosidonitsit

Mausta donitsitaikina makealla aprikoosimarmeladilla. 12 kappaletta donitsit: 3 dl vehnäjauhoja1,25 dl sokeria1 tl leivinjauhetta2 dl kermaa2 ...

Read More »

Lakkajuustokakku

Täyteläisen juustokakun kanssa tarjotaan makeankirpeää lakkahilloketta. 200 g Digestive-keksejä 100 g voita   250 g mascarponea ...

Read More »

Vadelmainen mascarponejuustokakku

Täyteläinen mascarponejuustokakku maustetaan lemon curdilla ja ihanilla vadelmilla. 200 g Digestive-keksejä 100 g voita   500 g ...

Read More »

Pienet sitruunaiset pääsiäisleivokset

Sitruunaiset leivokset täytetään valkosuklaakreemillä ja koristellaan suklaarakeilla. 10 kappaletta 4 munaa 3 dl sokeria 150 g voita 1 tl ...

Read More »

Pienet mansikkapiirakat

Tarjoile makeat mansikkapiirakat raikkaan vaniljajäätelön kanssa. 6 kpl 3 dl jauhoja1 dl sokeria0,25 tl suolaa120 g voita2 – 3 rkl vettä 400 ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress