Pähkinäinen suklaasalami on helppo joulunajan jälkiruoka tai kahvipöydän herkku.
- 250 g tummaa suklaata
- 100 g suolatonta voita
- 1 dl sokeria
- 2 munaa
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 100 g saksanpähkinöitä
- 50 g kuorittuja pistaaseja
- tomusokeria
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita. Lisää sulatettu suklaa ja kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Lisää viimeiseksi halkaistut saksanpähkinät ja pistaasit ja sekoita huolellisesti.
Nosta seos jääkaappiin noin puoleksi tunnniksi.
Levitä reilu pala tuorekelmua työpöydälle ja lusikoi osittain jähmettynyt suklaaseos kelmun päälle. Muovaa suklaasta tasainen pötkylä, jonka halkaisija on noin 4 senttiä. Kääri tuorekelmu tiukasti suklaan ympärille ja nosta suklaasalami jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.
Nosta suklaasalami huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua. Sirottele suklaasalamin päälle tomusokeria ja leikkaa se noin sentin paksuisiksi palasiksi.
Leave a Reply