Mehevän mustikkakakun salaisuus on taikinaan lisättävä lemon curd.
- 200 g voita
- 3 dl sokeria
- 4 munaa
- 1,5 dl maitoa
- 1 dl lemon curdia
- 4 dl jauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 4 dl mustikoita
Voitele ja korppujauhota tasapohjainen rengasvuoka (halkaisija 25 cm).
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää maito ja lemon curd. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada puolet taikinasta kakkuvuokaan. Kaada päälle mustikat ja niiden päälle loput taikinasta.
Paista kakkua 180 asteessa noin 45 minuuttia.
Tarjoa kakku lemon curdin kanssa.
Leave a Reply