Makea marenkikakku täytetään lemoncurdilla ja kermavaahdolla ja koristellaan mustikoilla. Lemoncurdin ja mustikoiden kirpeys tasapainottaa marengin makeutta.
- 7 valkuaista
- 4 dl sokeria
- 2 dl kermaa
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 dl lemoncurdia
- 2 dl mustikoita
Tee ensin marenki. Suojaa pelti leivinpaperilla ja piirrä esimerkiksi irtopohjavuoan pohjan avulla leivinpaperille ympyrä (halkaisija 25 cm).
Erottele keltuaiset valkuaisista. Ole tarkkana, valkuaisten sekaan ei saa päästä yhtään keltuaista. Vatkaa valkuaisia puhtaassa kulhossa kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää. Lisää sokeri vähitellen vatkauksen loppuvaiheessa. Lusikoi valmis marenki leivinpaperille piirretyn ympyrän sisälle. Nostele marenkia reunoilta vähän korkeammalle niin, että marengin keskelle jää kuoppa täytteitä varten.
Laita marenki 150-asteiseen uuniin ja paista 5 minuuttia. Laske uunin lämpötila 120 asteeseen ja jatka paistamista vielä 2 tuntia.
Nosta jäähtynyt marenkikakku tarjoiluastialle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Levitä marengin päälle lemoncurdia ja kermavaahtoa. Koristele mustikoilla. Tarjoile heti.
Essi says
Blogisi on aivan ihana! Kuvat upeita ja muutenkin ihania leipomuksia blogi täynnä. 🙂
Liisa says
Kiitos, Essi. 🙂
Lilli says
Kaunis kakku, kuinka monelle hengelle se riittää? 🙂
Liisa says
Kiitos, Lilli. Kakku on tosi makea ja siksi myös riittoisa. Siitä riittää 6 – 8 hengelle. 🙂