• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Mustikkainen marenkikakku

Mustikkainen marenkikakku

15/07/2013 by Liisa 4 Comments

077

Makea marenkikakku täytetään lemoncurdilla ja kermavaahdolla ja koristellaan mustikoilla. Lemoncurdin ja mustikoiden kirpeys tasapainottaa marengin makeutta.

  • 7 valkuaista
  • 4 dl sokeria
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 dl lemoncurdia
  • 2 dl mustikoita

Tee ensin marenki. Suojaa pelti leivinpaperilla ja piirrä esimerkiksi irtopohjavuoan pohjan avulla leivinpaperille ympyrä (halkaisija 25 cm).

Erottele keltuaiset valkuaisista. Ole tarkkana, valkuaisten sekaan ei saa päästä yhtään keltuaista. Vatkaa valkuaisia puhtaassa kulhossa kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää. Lisää sokeri vähitellen vatkauksen loppuvaiheessa. Lusikoi valmis marenki leivinpaperille piirretyn ympyrän sisälle. Nostele marenkia reunoilta vähän korkeammalle niin, että marengin keskelle jää kuoppa täytteitä varten.

Laita marenki 150-asteiseen uuniin ja paista 5 minuuttia. Laske uunin lämpötila 120 asteeseen ja jatka paistamista vielä 2 tuntia.

Nosta jäähtynyt marenkikakku tarjoiluastialle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Levitä marengin päälle lemoncurdia ja kermavaahtoa. Koristele mustikoilla. Tarjoile heti.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: kakku, marenki, mustikka, sitruuna

Previous Post: « Sitruunainen mustikkakakku
Next Post: Pienet mutakakut »

Reader Interactions

Comments

  1. Essi says

    15/07/2013 at 4:53 pm

    Blogisi on aivan ihana! Kuvat upeita ja muutenkin ihania leipomuksia blogi täynnä. 🙂

    Reply
    • Liisa says

      15/07/2013 at 4:55 pm

      Kiitos, Essi. 🙂

      Reply
  2. Lilli says

    25/07/2013 at 12:02 pm

    Kaunis kakku, kuinka monelle hengelle se riittää? 🙂

    Reply
    • Liisa says

      25/07/2013 at 2:13 pm

      Kiitos, Lilli. Kakku on tosi makea ja siksi myös riittoisa. Siitä riittää 6 – 8 hengelle. 🙂

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Banaani-suklaadonitsit

Leivo ylikypsistä banaaneista helppoja ja herkullisia banaani-suklaadonitseja. 12 kappaletta 3 dl jauhoja 1,25 dl sokeria 1 tl leivinjauhetta ...

Read More »

Manteliset mansikkamuffinssit

Maistuvat ja helpot manteliset mansikkamuffinssit syntyvät nopeasti myös mökkikeittiössä. 12 kappaletta 200 g mansikoita   150 g ...

Read More »

Piparkakkuja

Piparkakkujen koristelu on hauskaa. Tarvitset vain sokerikuorrutetta ja erilaisia koristehelmiä ja muita kakunkoristeita ja voit päästää luovuutesi ...

Read More »

Maapähkinävoibrowniet

Maapähkinävoilla päällystetty brownie on tuhti herkku. 12 palaa 200 g voita 250 g tummaa suklaata 3 dl fariinisokeria 4 munaa 4,5 dl ...

Read More »

Mustikoilla ja marengeilla koristeltu suklaakakku

Suklaakakun, kermavaahdon, marenkien ja pensasmustikoiden yhdistelmästä syntyy suussasulava ja unelmankevyt kakku kesäiseen kahvipöytään. Kakku ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress