
Täytä piirakka muhkeilla karhunvatukoilla ja ihanan pehmeällä kermaviilitäytteellä.
piirakkataikina:
- 3 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- 0,25 tl suolaa
- 120 g voita
- 2 – 3 rkl vettä
täyte:
- 250 g karhunvatukoita
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljauutetta
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Kauli taikina levyksi kevyesti jauhotetulla pöydällä ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla vuokaan (vuoan koko 35 x 12 cm, voit leipoa piirakan myös ympyrävuokaan, jonka halkaisija on 25 cm).
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Asettele karhunvatukat taikinan päälle.
Sekoita kulhossa munat, kermaviili, sokeri ja vaniljauute. Kaada kermaviilitäyte marjojen päälle.
Paista 175 asteessa 45 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua
Leave a Reply