• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Kermainen karhunvatukkapiirakka

Kermainen karhunvatukkapiirakka

23/06/2021 by Liisa Leave a Comment

Täytä piirakka muhkeilla karhunvatukoilla ja ihanan pehmeällä kermaviilitäytteellä.

piirakkataikina:

  • 3 dl jauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 0,25 tl suolaa
  • 120 g voita
  • 2 – 3 rkl vettä

täyte:

  • 250 g karhunvatukoita
  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljauutetta

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.

Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.

Kauli taikina levyksi kevyesti jauhotetulla pöydällä ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla vuokaan (vuoan koko 35 x 12 cm, voit leipoa piirakan myös ympyrävuokaan, jonka halkaisija on 25 cm).

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Asettele karhunvatukat taikinan päälle.

Sekoita kulhossa munat, kermaviili, sokeri ja vaniljauute. Kaada kermaviilitäyte marjojen päälle.

Paista 175 asteessa 45 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua

 

Filed Under: Kakku Tagged With: karhunvatukka, piirakka

Previous Post: « Mansikka-raparperipiirakka
Next Post: Vadelmamurumuffinssit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Pähkinäinen täytekakku

Pähkinäinen täytekakku koristellaan karamellisoiduilla pähkinöillä. Myös kakkutaikinaan lisätään pähkinöitä. 4 munaa 3 dl sokeria 200 g ...

Read More »

Jouluinen appelsiinikakku

Jouluisen appelsiinikakun salaisuus on taikinaan lisättävä appelsiinimarmeladi. 200 g voita 3 dl sokeria 4 munaa 2 dl maitoa 2 dl ...

Read More »

Suklaatorttu

Täyteläinen piirakka täytetään suklaaganachella ja viimeistellään kaakaojauheella. 100 g voita 3 dl jauhoja 2 rkl kaakaojauhetta 1 rkl ...

Read More »

Tahinikuppikakut suklaakuorrutuksella

Kuorruta pähkinäiset tahinikuppikakut täyteläisellä suklaakuorrutuksella. 12 kappaletta kuppikakut: 100 g voita2 dl sokeria1 dl tahinia2 ...

Read More »

Maitosuklaalla kuorrutettu banaanikakku

Hedelmäkulhosta löytyy usein ylikypsiä banaaneja ja silloin on tietysti aika leipoa ihanaa banaanikakkua. Tällä kertaa makea banaanikakku kuorrutetaan ...

Read More »

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress