• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Viikunapuustit

Viikunapuustit

16/12/2020 by Liisa Leave a Comment

Makea viikunamarmeladi sopii hyvin kardemummaisten puustien täytteeksi.

Noin 20 kappaletta

Pullataikina:

  • 2,5 dl punaista maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 7 – 8 dl jauhoja
  • 100 g voita

Täyte:

  • 1 purkki viikunamarmeladia (280 g)

Päälle:

  • 1 muna voiteluun
  • raesokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.

Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.

Kauli taikina levyksi (noin 60 x 30 cm) ja levitä taikinan päälle viikunamarmeladia. Pyöritä taikinalevy varovasti rullalle ja leikkaa rulla terävällä veitsellä noin kahden sentin paksuisiksi puusteiksi. Nosta puustit pullavuokiin ja kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Voitele puustit kananmunalla ennen paistamista.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.


 

Filed Under: Kakku Tagged With: joulu, pulla, viikuna

Previous Post: « Hedelmäkakku
Next Post: Tahinibrowniet »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Mustikkajäätelö

Makea mustikkajäätelö maistuu kesälle ja mustikkametsälle. 5 dl (pakaste)mustikoita 1,5 dl sokeria 2 munaa 1 dl sokeria 2 dl kermaa 1 dl ...

Read More »

Banaanipannukakut

Makeisiin banaanipannukakkuihin kannattaa käyttää todella kypsiä banaaneja, joiden kuoret ovat muuttuneet jo hieman ruskeiksi. 5 dl jauhoja 1 tl ...

Read More »

Uudenvuoden suklaakakku

Uudenvuoden näyttävä suklaakakku kuorrutetaan tuorejuustokuorrutteella ja koristellaan suklaakonvehdeilla. 4 munaa 3 dl sokeria 200 g ...

Read More »

Sydämelliset suklaakeksit

Ystävänpäivän kunniaksi suklaakekseihin painetaan sydänkuvioita keksileimasimella. Noin 40 kappaletta 150 g voita 2,5 dl sokeria 1 muna 1 ...

Read More »

Rommirusinajäätelö

Kermainen jäätelö maustetaan rommilla ja rusinoilla. 1 dl rusinoita 1,5 dl vettä  3 tl rommiaromia 1 rkl sokeria 2 munaa 1 dl ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress