• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Suklaakuorrutetut banaanipalat

Suklaakuorrutetut banaanipalat

18/01/2017 by Liisa Leave a Comment

045 (5)

107 (5)

Makeat banaanipalat kuorrutetaan tuhdilla suklaakuorrutteella ja koristellaan banaanilastuilla. Käytä banaanipaloihin mahdollisimman kypsiä banaaneja.

20 palaa

  • 4 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 150 g voita
  • 2 isoa banaania
  • 2 dl maustamatonta jugurttia
  • 5 dl jauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 150 g tummaa suklaata
  • 1 dl kermaa
  • 25 g voita
  • banaanilastuja koristeluun

Vuoraa korkeareunainen uunivuoka (20 x 30 cm) voipaperilla.

Sulata voi mikrossa tai kattilassa ja jäähdytä.

Vatkaa munat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Muussaa banaanit haarukalla ja lisää taikinaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maustamattoman jugurtin kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se uunivuokaan.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tarvittaessa puutikulla.

Jäähdytä ennen kuorrutuksen lisäämistä.

Valmista suklaakuorrute. Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Laita suklaakreemi noin tunniksi jääkaappiin jähmettymään.

Leikkaa kakkupohja paloiksi. Levitä jokaisen palan päälle suklaakuorrutetta ja koristele banaanilastuilla.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: banaani, kakku, suklaa

Previous Post: « Minttu-suklaakuppikakut
Next Post: Strösselikeksit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Mutakakku

Reilusti suklaista mutakakkua paistetaan vain hetki, koska se saa jäädä keskeltä reilusti raa'aksi ja tahmeaksi. 250 g voita 1,5 dl ...

Read More »

Suklainen mansikkatäytekakku

Maukas suklaakakku täytetään ja koristellaan kermavaahdolla ja mansikoilla. 2 munaa 1,5 dl sokeria 100 g suklaata 100 g voita 2,5 dl ...

Read More »

Appelsiinipannukakut

Pannukakut maustetaan raikkaan hedelmäisiksi appelsiininkuorella ja appelsiinimehulla. 3 dl spelttijauhoja 2 dl vehnäjauhoja 1 tl soodaa 1 ...

Read More »

Appelsiinikakku

Mehukas appelsiinikakku koristellaan karamellisoiduilla appelsiiniviipaleilla. 2 appelsiinia 2 dl vettä 2 dl sokeria 150 g voita 3 ...

Read More »

Pähkinäinen banaanikakku

Mehevään banaanikakkuun kannattaa käyttää mahdollisimman kypsiä tai jo vähän ylikypsiä banaaneja. Kakkuun lisätään myös maukkaita ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress