• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Suklainen synttärikakku

Suklainen synttärikakku

19/05/2021 by Liisa Leave a Comment

Leivo tumma sokerikakkupohja ja täytä kakku vadelmamarmeladilla ja suklaakreemillä. Koristele suklaakreemillä kuorrutettu kakku värikkäillä suklaakarkeilla.

kakkupohja:

  • 4 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

kostutukseen:

  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria

täytteeksi:

  • 250 g suklaata
  • 2 dl kermaa
  • 50 g suolatonta voita
  • 230 g vadelmamarmelaadia

koristeeksi:

  • värikkäitä sulaakarkkeja, esim. m&m’s

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne varovasti muna-sokerivaahdon sekaan.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tarvittaessa puutikulla.

Anna kakkupohjan jäähtyä ennen kakun kokoamista.

Valmista suklaakreemi. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada kulhoon suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Anna täytteen hyytyä hetki huoneenlämmössä.

Valmista kostuke: Keitä vettä ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri on täysin liuennut veteen. Jäähdytä.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle, kostuta se ja levitä päälle ensin ohut kerros suklaakreemiä ja sitten puolet vadelmamarmeladista. Nosta päälle toinen kakkupohja, kostuta se ja levitä sen päälle taas vähän suklaakreemiä ja loput vadelmamarmeladista. Nosta päälle kolmas kakkupohja, kostuta se ja levitä loput kreemistä kakun päälle ja reunoille.

Koristele kakku suklaakarkeilla.



 

Filed Under: Kakku Tagged With: suklaa, suklaakakku, täytekakku, vadelma

Previous Post: « Mansikka-sitruunamuffinssit
Next Post: Banaani-tahinikakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Ja toinen taatelikakku

Tässä  taatelikakun versiossa taatelit laitetaan kakkuun kokonaisina. Kakku säilyy hyvänä lähes viikon ja maku on parhaimmillaan pari päivää ...

Read More »

Maapähkinävoi-suklaakakku

Tässä herkullisessa kuivakakussa yhdistyvät täyteläinen suklaa ja maapähkinävoi. 150 g voita 2 dl sokeria 3 munaa 3,5 dl vehnäjauhoja ...

Read More »

Mustikkainen kuivakakku

Mehukkaassa mustikkakakussa osa jauhoista korvataan spelttijauhoilla ja taikina maustetaan sitruunalla. 150 g voita 3 dl sokeria 3 munaa 1 ...

Read More »

Kyllin hyvät suklaakeksit

Helpot suklaakeksit ovat keskeltä sitkeitä ja reunoilta rapeita. Kekseihin ei tule kananmunaa, joten ne sopivat myös muna-allergikoille. 100 g ...

Read More »

Vadelma-suklaacookiet

Lisää suklaacookieihin kirpeänmakeita vadelmia. noin 30 kappaletta: 200 g huoneenlämpöistä voita3 dl fariinisokeria2 munaa5 dl jauhoja0,5 tl ...

Read More »

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress