
Leivo tumma sokerikakkupohja ja täytä kakku vadelmamarmeladilla ja suklaakreemillä. Koristele suklaakreemillä kuorrutettu kakku värikkäillä suklaakarkeilla.
kakkupohja:
- 4 munaa
- 1,5 dl sokeria
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
kostutukseen:
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
täytteeksi:
- 250 g suklaata
- 2 dl kermaa
- 50 g suolatonta voita
- 230 g vadelmamarmelaadia
koristeeksi:
- värikkäitä sulaakarkkeja, esim. m&m’s
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne varovasti muna-sokerivaahdon sekaan.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tarvittaessa puutikulla.
Anna kakkupohjan jäähtyä ennen kakun kokoamista.
Valmista suklaakreemi. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada kulhoon suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Anna täytteen hyytyä hetki huoneenlämmössä.
Valmista kostuke: Keitä vettä ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri on täysin liuennut veteen. Jäähdytä.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle, kostuta se ja levitä päälle ensin ohut kerros suklaakreemiä ja sitten puolet vadelmamarmeladista. Nosta päälle toinen kakkupohja, kostuta se ja levitä sen päälle taas vähän suklaakreemiä ja loput vadelmamarmeladista. Nosta päälle kolmas kakkupohja, kostuta se ja levitä loput kreemistä kakun päälle ja reunoille.
Koristele kakku suklaakarkeilla.
Leave a Reply