Makeista kirsikoista tehty jäätelö maistuu hellepäivänä. Jäätelö maustetaan kirsikoista keitetyllä siirapilla ja siihen lisätään sattumiksi reilusti kirsikanpaloja. Herkullista!
- 1 l kirsikoita
- 1 dl sokeria
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 2 dl kermaa
Poista kirsikoista kivet ja halkaise ne.
Laita kirsikat ja sokeri kattilaan ja keitä 5 minuuttia.
Laita siivilä suuren kulhon päälle, kaada kirsikat siivilään ja valuta kirsikkasiirappi kulhoon. Jäähdytä sekä kirsikat että siirappi jääkaappikylmiksi ennen jäätelön valmistamista.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kirsikkasiirappi ja sekoita. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi.
Kaada seos jäätelökoneeseen ja käsittele koneen ohjeiden mukaisesti. Lisää kirsikanpalat kun jäätelö on lähes valmista.
Leave a Reply