Kesäinen torttu täytetään pensasmustikoilla ja valkosuklaakermalla. Raikkaat mustikat ja makea valkosuklaa sopivat ihanasti yhteen!
- 3 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 0,25 tl suolaa
- 120 g voita
- 2 – 3 rkl vettä
- 100 g valkosuklaata
- 4 dl kermaa
- 3 dl pensasmustikoita
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla vuokaan (halkaisija 25 cm).
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Paista 180 asteessa 15 minuuttia.
Anna torttupohjan jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.
Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna sen jäähtyä hetki.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Kun vaahto on lähes valmista lisää valkosuklaa vähän kerrallaan ja jatka vatkaamista vielä hetki.
Levitä kermavaahto torttupohjalle ja asettele mustikat kermavaahdon päälle.
Leave a Reply