• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Pensasmustikoilla ja valkosuklaakermalla täytetty torttu

Pensasmustikoilla ja valkosuklaakermalla täytetty torttu

19/08/2015 by Liisa Leave a Comment

054 (6)

Kesäinen torttu täytetään pensasmustikoilla ja valkosuklaakermalla. Raikkaat mustikat ja makea valkosuklaa sopivat ihanasti yhteen!

  • 3 dl jauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 0,25 tl suolaa
  • 120 g voita
  • 2 – 3 rkl vettä
  • 100 g valkosuklaata
  • 4 dl kermaa
  • 3 dl pensasmustikoita

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.

Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.

Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla vuokaan (halkaisija 25 cm).

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Paista 180 asteessa 15 minuuttia.

Anna torttupohjan jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä.

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna sen jäähtyä hetki.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Kun vaahto on lähes valmista lisää valkosuklaa vähän kerrallaan ja jatka vatkaamista vielä hetki.

Levitä kermavaahto torttupohjalle ja asettele mustikat kermavaahdon päälle.

 

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: mustikka, piirakka, valkosuklaa

Previous Post: « Kirsikkajäätelö
Next Post: Kuningatarpiirakka pensasmustikoista ja vadelmista »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Vaniljasokeri

Vaniljasokeria voi helposti tehdä myös itse. 2 dl Siro-sokeria 1 vaniljatanko Halkaise vaniljatanko ja raaputa veitsellä siemenet tangon ...

Read More »

Kardemummainen pensasmustikkakakku

Kesäinen kuivakakku saa ihana makunsa kardemummasta ja pensasmustikoista. 150 g voita 2 dl sokeria 3 munaa 3 dl vehnäjauhoja 2 tl ...

Read More »

Red velvet -kuppikakut

Red velvet -kuppikakut saavat upean värinsä kaakaojauheesta ja punaisesta elintarvikeväristä. Kuppikakut kuorrutetaan täyteläisellä ...

Read More »

Manteli-omenakakku

Mehevän omenakakun salaisuus on taikinaan lisättävä mantelijauhe sekä omenoiden pinnalle lisätty rapsakka mantelikuorrutus. kakkutaikina: 150 g ...

Read More »

Mustikkajuustokakku

Mustikkajuustokakku on herkullinen klassikko. 200 g digestivekeksejä 100 g voita 500 g mascarponea 150 g ranskankermaa 3 munaa 1,5 ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress