• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Pienet suklaiset pääsiäispiiraat

Pienet suklaiset pääsiäispiiraat

12/04/2017 by Liisa Leave a Comment

IMG_9232

Pääsiäisen kunniaksi pienet suklaiset piiraat koristellaan pääsiäiskarkeilla.

12 kappaletta

  • 3 dl jauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 0,25 tl suolaa
  • 120 g voita
  • 2 – 3 rkl vettä
  • 200 g tummaa suklaata (70%)
  • 1,5 dl kermaa
  • 50 g suolatonta voita
  • 1 dl tomusokeria
  • pääsiäiskarkkeja

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan ja sekoita enää vain sen verran, että taikina on tasaista.

Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.

Voitele ja korppujauhota muffinssivuoan kolot.

Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja litistä ne. Painele taikinalevyt muffinssipellin kolojen pohjalle ja reunoille.

Paista 180 asteessa 10 minuuttia.

Anna piiraskuorien jäähtyä ja irroita ne sitten varovasti vuoasta.

Valmista täyte. Laita paloiteltu suklaa ja kerma kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä. Anna seoksen jäähtyä noin kymmenen minuuttia ja lisää sitten kuutioitu voi. Sekoita suklaaseosta kunnes voi on sulanut.  Lisää viimeisenä tomusokeri ja sekoita täyte tasaiseksi. Lusikoi täyte piiraskuoriin ja koristele pääsiäiskarkeillä. Anna hyytyä huoneenlämmössä muutama tunti.

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: pääsiäinen, piirakka, suklaa

Previous Post: « Rahkapiirakka
Next Post: Nutella-cookies »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli marenki muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa

Lisää herkkuja

Mansikkapiirakka

Vaikka mansikat ovat ihan parhaita tuoreina, kannattaa välillä kokeilla myös mansikoita kypsennettävissä leivonnaisissa. Tämän piirakan sisältä löytyy ...

Read More »

Mausteinen kurpitsapiirakka

Mausteinen ja täyteläinen kurpitsapiirakka maistuu parhaalta vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa. 4 1/2 dl vehnäjauhoja 1 dl ...

Read More »

Suklaakuppikakut veriappelsiinikuorrutuksella

Kuorruta mehevät suklaakuppikakut makealla veriappelsiinikreemillä. 12 kappaletta Kuppikakut: 150 g voita2 dl sokeria2 munaa2,5 dl jauhoja0,5 ...

Read More »

Halloweenin silmämunamuffinssit

Halloweenin hurjat silmämunamuffinssit ovat melkein liian ällöjä syötäväksi! 12 kappaletta 100 g voita 2 dl sokeria 2 munaa 2,5 dl ...

Read More »

Minttu-suklaakuppikakut

Klassinen makupari suklaa ja minttu yhdistyvät näissä ihanissa kuppikakuissa. 12 kappaletta 150 g voita 2 dl sokeria 2 munaa 2,5 dl ...

Read More »

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress