Ystävänpäivänä tarjotaan ihania sydämenmuotoisia mansikkavaahtokarkkeja.
- 7 liivatelehteä
- 1 dl mansikkasosetta
- 2 valkuaista
- 4,5 dl sokeria
- 1 dl glukoosisiirappia
- 0,5 dl vettä
- 1 dl perunajauhoja
- 1 dl mansikkatomusokeria
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi. Lämmitä toisessa astiassa 1 dl mansikkasosetta. Purista liivatteista vesi, lisää ne kuumennettuun mansikkasoseeseen ja sekoita tasaiseksi.
Laita sokeri, glukoosisiirappi ja vesi kattilaan. Keitä kunnes sokeriseoksen lämpötila on 120 astetta.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sillä aikaa kun sokerisiirappi on kiehumassa. Kaada sokerisiirappi valkuaisvaahdon sekaan heti kun siirappi saavuttaa halutun lämpötilan ja vatkaa kunnes seos on tasaista. Lisää seuraavaksi liivateseos. Jatka vatkaamista noin kymmenen minuuttia. Valmis vaahtokarkkimassa on hyvin tahmeaa ja ei valu vatkaimesta kun nostat sen ylös.
Vuoraa uunivuoka (noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Sekoita perunajauhot ja tomusokeri keskenään ja levitä noin 2/3 osaa seoksesta leivinpaperin päälle.
Levitä vaahtokarkkimassa leivinpaperille. Levitä loput perunajauho-tomusokeriseoksesta vaahtokarkkimassan päälle.
Anna vaahtokarkkimassan kovettua huoneenlämmössä noin neljä tuntia.
Nosta vaahtokarkkilevy leivinpaperin avulla leikkuulaudalle. Leikkaa sydämenmuotoisia palasia piparkakkumuotin avulla. Voit halutessasi leikata levyn myös paloiksi terävällä veitsellä. Pyörittele karkit perunajauho-tomusokeriseoksessa ja jätä leivinpaperin päälle kovettumaan vielä muutamaksi tunniksi.
Säilytä valmiita vaahtokarkkeja ilmatiiviissä astiassa, ne säilyvät hyvänä noin kaksi viikkoa.
Leave a Reply