• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Sydämenmuotoiset appelsiini-suklaaleivokset

Sydämenmuotoiset appelsiini-suklaaleivokset

10/02/2014 by Liisa Leave a Comment

096 (2)

Ystävänpäivän kunniaksi leivotaan makeita appelsiini-suklaaleivoksia.

12 kappaletta

  • 150 g suklaata
  • 200 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 3 dl jauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl maitoa
  • 2 dl appelsiinimarmeladia
  • 50 g suklaata

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta tasaiseksi. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Leikkaa jäähtyneestä kakkupohjasta sydämenmuotoisella piparkakkumuotilla palasia. Nosta puolet leivospohjista tarjoiluastialle ja levitä jokaisen päälle noin ruokalusikallinen appelsiinimarmeladia. Nosta jokaisen leivospohjan päälle toinen leivospohja.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, anna sen jäähtyä hetki ja lusikoi se sitten pursotinpussiin. Pursota leivosten päälle sydänkuvio tai esimerkiksi rakkaasi nimikirjaimet.

020 (5)

084

041 (5)

 

Filed Under: Kakku, Suklaa Tagged With: appelsiini, leivos, suklaa, suklaakakku

Previous Post: « Sydämenmuotoiset mansikkavaahtokarkit
Next Post: Sydämelliset suklaakeksit »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Vappudonitsit

Vappudonitsien taikinaan lisätään värikkäitä strösseleitä ja ne kuorrutetaan makealla sokerikuorrutuksella. 12 kappaletta 3,5 dl ...

Read More »

Amerikkalainen omenapiirakka

Omenapiirakka nautitaan lämpimänä vaniljajäätelön kanssa. 1 l omenapaloja (7 - 8) omenaa 1 dl vettä 1 dl fariinisokeria 2 tl kanelia 1 tl ...

Read More »

Mustikkainen marenkikakku

Makea marenkikakku täytetään lemoncurdilla ja kermavaahdolla ja koristellaan mustikoilla. Lemoncurdin ja mustikoiden kirpeys tasapainottaa marengin ...

Read More »

Maustekakku

Mehukas maustekakku maustetaan jouluisilla mausteilla - kanelilla, neilikalla, muskotilla ja inkiväärillä. Kakku säilyy hyvänä lähes viikon ja maku on ...

Read More »

Paahdetut mansikat

Uunissa paahdetut mansikat sopivat kakkujen ja piiraiden koristeeksi, ja vaikka jäätelön tai jugurtin kanssa nautittavaksi. Voit käyttää sokeria myös ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress