Banaanimysli maustetaan hasselpähkinöillä ja kookoshiutaleilla.
- 1 dl auringonkukkaöljyä
- 1 dl vaaleaa siirappia
- 0,5 dl hunajaa
- 250 g ruishiutaleita
- 250 g ohrahiutaleita
- 150 g hasselpähkinöitä
- 1 dl kookoshiutaleita
- 3 dl banaanilastuja
Mittaa auringonkukkaöljy, siirappi ja hunaja kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita ruis- ja ohrahiutaleet, rouhitut hasselpähkinät sekä kookoshiutaleet kulhossa ja kaada ne leivinpaperilla suojatulle pellille. Kaada öljyseos hiutaleiden päälle ja sekoita tasaiseksi. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia. Sekoita välillä, jotta seos paistuu tasaisesti eikä pääse palamaan.
Sekoita jäähtyneeseen mysliseokseen banaanilastut.
Mysli säilyy ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä noin kuukauden. Tarjoa maidon tai maustamattoman jugurtin kanssa.
Leave a Reply