Täyteläiset suklaakuppikakut kuorrutetaan makealla espressokreemillä. Tarjoa kuppikakut hyvän kahvin kanssa.
12 kappaletta
- 100 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 100 g suklaata
- 3 dl jauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 2 dl maitoa
- 200 g huoneenlämpöistä voita
- 4 dl tomusokeria
- 1rkl kaakaojauhetta
- 2 tl espresso-pikakahvijauhetta
- suklaakarkkeja koristeluun
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan puolet kuivista aineista yhdessä maidon kanssa. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi se muffinssivuokiin.
Paista 175 asteessa 20 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Lisää viimeiseksi kaakaojauhe ja pikakahvijauhe.
Laita kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut.
Koristele halutessasi suklaakarkeilla.
Leave a Reply