Mehevä pullapitko täytetään appelsiinimarmeladilla.
- 1/2 litraa punaista maitoa
- 1 paketti hiivaa
- 2 dl sokeria
- 1 muna
- 1,5 rkl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 13 – 15 dl jauhoja
- 200 g voita
- 2 dl appelsiinimarmeladia
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.
Annan taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
Kauli taikina levyksi (noin 50 x 30 cm). Levitä levyn keskelle appelsiinimarmeladi. Leikkaa levyn reunoihin vinottaisia viiltoja ja taittele taikina marmeladin päälle.
Voitele pitko munalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Anna pitkon jäähtyä ja leikkaa se sitten palasiksi.
Leave a Reply