
Kuorruta mehevät suklaakuppikakut valkosuklaa- ja tummasuklaakreemillä.
12 kappaletta
Kuppikakut:
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 2,5 dl jauhoja
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl maitoa
Valkosuklaakreemi:
- 100 g valkosuklaata
- 125 g suolatonta voita
- 2,5 dl tomusokeria
Tummasuklaakreemi:
- 50 g tummaa suklaata
- 75 g suolatonta voita
- 1 dl tomusokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan puolet kuivista aineista yhdessä maidon kanssa. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi se muffinssivuokiin.
Paista 175 asteessa 20 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Valmista valkosuklaakreemi. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaa jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää sitten voivaahdon joukkoon vähitellen tomusokeri. Lisää viimeisenä valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi valmis kreemi tähtityllalla varustettuu pursotinpussiin.
Valmista tummasuklaakreemi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää sitten voivaahdon joukkoon vähitellen tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää viimeisenä sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi valmis kreemi pyöreällä tyllalla varustettuun pursotinpussiin.
Pursota kuppikakkujen keskelle ensin nokare tummasuklaakreemiä ja sen ympärille rengas valkosuklaakreemiä.
Leave a Reply