Makeansuolainen maapähkinävoikeksitaikina ja täyteläinen suklaabrownie ovat täydellinen makupari.
12 palaa
Tee ensin cookietaikina.
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1,5 dl maapähkinävoita
- 1 muna
- 2,5 dl jauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää maapähkinävoi ja sekoita. Lisää muna ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Pyörittelele taikinasta pieniä palloja (noin 24 kpl) ja laita ne jääkaappiin siksi aikaa kun teet brownietaikinan.
- 100 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 0,5 dl siirappia
- 2 munaa
- 125 g suklaata
- 1,5 dl jauhoja
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 0,5 tl leivinjauhetta
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita taikina tasaiseksi kummankin munan jälkeen. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Ota keksitaikina jääkaapista. Laita puolet keksitaikinapalloista brownietaikinan sekaan ja sekoita varovasti.
Vuoraa noin 18 x 21 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada brownietaikina vuokaan.
Painele loput keksitaikinapallot brownietaikinan päälle.
Paista 160 asteessa 40 minuuttia.
Anna jäähtyä vuoassaan ja leikkaa sitten annospaloiksi.
Leave a Reply