Tahini eli seesaminsiementahna antaa suklaacookieille ihana pähkinäisen maun.
n. 30 kappaletta
- 150 g voita
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 1,5 dl tahinia
- 2 munaa
- 3 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 150 g tummaa suklaata rouhittuna
Vaahdota voi, sokeri, fariinisokeri ja tahini. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita molemman munan jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeisenä taikinaan rouhittu suklaa.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.
Suojaa pelti leivinpaperilla. Pyörittele taikinasta pieniä, noin lihapullan kokoisia palloja. Laita keksit pellille ja litistä vähän.
Paista 175 asteessa 10 minuuttia. Keksit saavat jäädä keskeltä hieman pehmeiksi.
Leave a Reply