
Tarjoa ihana karhunvatukkapiiras vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
piirastaikina:
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
täyte:
- 250 g karhunvatukoita
- 50 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
Vuoraa kakkuvuoka (n. 18 x 21 cm) leivinpaperilla.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se kakkuvuokaan.
Levitä karhunvatukat taikinan päälle.
Nypi voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja levitä karhunvatukoiden päälle.
Paista 175 asteessa 50 minuuttia.
Leave a Reply