Kurpitsakakku maustetaan kanelilla ja kuorrutetaan sokerikuorrutteella ja kookoshiutaleilla.
Kurpitsasoseen ohjeen löydät täältä.
- 2 dl fariinisokeria
- 3 dl kurpitsasosetta
- 1 dl auringonkukkaöljyä
- 2 munaa
- 3 dl jauhoja
- 2 tl kanelia
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl tomusokeria
- 1 – 2 tl vettä
- 1 rkl kookoshiutaleita
Vuoraa leipävuoka (tilavuus noin 1,5 litraa) leivinpaperilla.
Sekoita kurpitsasose ja fariinisokeri. Lisää öljy ja sekoita. Lisää munat ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tarvittaessa puutikulla. Anna valmiin kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja nosta se sitten kakkuritilälle jäähtymään.
Koristele kakku ennen tarjoilua sokerikuorrutteella ja kookoshiutaleilla. Sekoita keskenään tomusokeri ja vesi. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai vettä, jotta saat koostumuksesta sopivan. Kaada kuorrute kakun päälle ja ripottele päälle kookoshiutaleita.
Leave a Reply