Raikas sitruunapiiras tarjotaan pensasmustikoiden kanssa.
- 3 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- 0,25 tl suolaa
- 120 g voita
- 2 – 3 rkl vettä
- 150 g ranskankermaa
- 2 dl kermaa
- 2 muna
- 1 dl sokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 0,5 dl sitruunamehua
- 2,5 dl pensasmustikoita
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.
Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.
Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla vuokaan (vuoan koko 35 x 12 cm, voit leipoa piirakan myös ympyrävuokaan, jonka halkaisija on 25 cm).
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Pese sitruuna huolellisesti ja raasta siitä kuori ja purista mehu.
Sekoita kulhossa ranskankerma, kerma, muna ja sokeri. Lisää viimeiseksi sitruunan raastettu kuori ja mehu. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos taikinan päälle vuokaan.
Paista 175 asteessa 45 minuuttia.
Anna piiraan jäähtyä ja koristele se pensasmustikoilla ennen tarjoilua.
Leave a Reply