Makeat raparperipiirakat maistuvat vaniljajäätelön kanssa.
12 kappaletta.
- 6 dl raparperinpaloja
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl vettä
- 200 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
- 1 muna
- 4 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Laita raparperinpalat, fariinisokeri ja vesi kattilaan. Keitä 10 minuuttia ja jäähdytä.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää muna ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele ja korppujauhota muffinssipellin syvennykset.
Ota erilleen 1/3 taikinasta. Jaa loput taikinasta 12 osaan. Painele taikina muffinssipellin syvennysten pohjalle ja reunoille.
Nosta raparperitäytettä lusikalla piirakoiden sisään.
Jaa loput taikinasta 12 osaan. Pyörittele taikina palloiksi, litistä pallot ja asettele taikinakuoreksi piirakoiden päälle. Pistele kuoriin haarukalla reikiä.
Paista piirakoita 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna niiden jäähtyä pellillä ja nostele jäähtyneet piirakat varovasti kolosistaan esimerkiksi haarukan avulla.
Leave a Reply