• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Muffinssi / Pöllökuppikakut

Pöllökuppikakut

14/11/2018 by Liisa Leave a Comment

Koristele mehevät suklaakuppikakut suklaahipuilla ja karkeilla hauskoiksi pöllöiksi.

12 kappaletta

  • 150 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 2,5 dl jauhoja
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl maitoa

 

  • 50 g tummaa suklaata
  • 75 g voita
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta

 

  • n. 100 g suklaahippuja
  • oransseja karkkeja (pieniksi paloiksi leikattuna)
  • silmäkarkkeja

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan puolet kuivista aineista yhdessä maidon kanssa. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi se muffinssivuokiin.

Paista 175 asteessa 20 minuuttia.

Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrute. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää sitten voivaahdon joukkoon vähitellen tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää viimeisenä sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.

Jaa kuorrute kuppikakkujen päälle ja levitä se tasaiseksi. Vedä kuorrutteen yläreunaan viivoja haarukan avulla. Asettele pöllöille karkit silmiksi ja nokiksi, ja tee suklaahipuista pöllöille höyhenet.

 

Filed Under: Muffinssi Tagged With: kuppikakku, suklaa

Previous Post: « Donitsikakku
Next Post: Kaura-rusinacookies »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Maapähkinävoikuppikakut suklaakuorrutuksella

Reilusti maapähkinävoilta maistuvat kuppikakut kuorrutetaan tuhdilla suklaakuorrutuksella. Käytä kuppikakkuihin karkeaa maapähkinävoita niin saat ...

Read More »

Vadelmapiiras toscakuorrutuksella

Täydellisen vadelmapiiraan pinnalla on makea ja rapsakka toscakuorrutus. Tarjoa piirakka vaniljajäätelön kanssa. piirakkataikina: 3 dl jauhoja1 ...

Read More »

Omenamuffinssit

Kardemumma ja omenasose maustavat mehukkaat omenamuffinssit. 12 isoa tai 15 pientä muffinssia 150 g voita 1,5 dl fariinisokeria 2 ...

Read More »

Mustaherukkainen suklaakakku

Mehevän suklaakakun täytteeseen lisätään mustaherukkahilloa. Äitienpäivän kunniaksi kakun päälle pursotetaan suklainen sydän. 2 munaa 1,5 dl ...

Read More »

Sydänpuustit

Yllätä ystävä herkullisilla vastapaistetuilla sydämenmuotoisilla korvapuusteilla. noin 20 kappaletta pullataikina: 2,5 dl punaista maitoa25 g ...

Read More »

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress