Koristele mehevät suklaakuppikakut suklaahipuilla ja karkeilla hauskoiksi pöllöiksi.
12 kappaletta
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 2,5 dl jauhoja
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl maitoa
- 50 g tummaa suklaata
- 75 g voita
- 1 dl tomusokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
- n. 100 g suklaahippuja
- oransseja karkkeja (pieniksi paloiksi leikattuna)
- silmäkarkkeja
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan puolet kuivista aineista yhdessä maidon kanssa. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi se muffinssivuokiin.
Paista 175 asteessa 20 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrute. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää sitten voivaahdon joukkoon vähitellen tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää viimeisenä sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi.
Jaa kuorrute kuppikakkujen päälle ja levitä se tasaiseksi. Vedä kuorrutteen yläreunaan viivoja haarukan avulla. Asettele pöllöille karkit silmiksi ja nokiksi, ja tee suklaahipuista pöllöille höyhenet.
Leave a Reply