Veriappelsiinien sesonki on täällä ja on aika leipoa kirpeänmakea ja mehevä veriappelsiinikakku.
- 200 g voita
- 2,5 dl sokeria
- 3 munaa
- 2 dl veriappelsiinimehua (2 – 3 appelsiinia)
- 2 rkl raastettua veriappelsiininkuorta (2 – 3 appelsiinia)
- 2 dl piimää
- 5 dl jauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
Pese appelsiinit huolellisesti lämpimällä vedellä ja raasta niiden kuori sekä purista mehu.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää appelsiinimehu ja raastettu appelsiinin kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä piimän kanssa. Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten tarjoiluastialle.
Leave a Reply