• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Veriappelsiinikakku

Veriappelsiinikakku

20/01/2016 by Liisa Leave a Comment

image

Veriappelsiinien sesonki on täällä ja on aika leipoa kirpeänmakea ja mehevä veriappelsiinikakku.

  • 200 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 2 dl veriappelsiinimehua (2 – 3 appelsiinia)
  • 2 rkl raastettua veriappelsiininkuorta (2 – 3 appelsiinia)
  • 2 dl piimää
  • 5 dl jauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.

Pese appelsiinit huolellisesti lämpimällä vedellä ja raasta niiden kuori sekä purista mehu.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää appelsiinimehu ja raastettu appelsiinin kuori. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä piimän kanssa. Kaada taikina kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten tarjoiluastialle.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: appelsiini, kuivakakku, veriappelsiini

Previous Post: « Suklaamuffinssit
Next Post: Kylpyankkojen kakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Omenapiirakka uunipannulla

Omenapiirakan mehevyyden salaisuus on taikinaan lisättävä mantelijauhe. Maun viimeistelee omenoiden päälle ripoteltu sokeri ja kaneli. 150 g ...

Read More »

Brownie-kakku karhunvatukoilla

Täytä herkullinen brownie-kakku raikkaalla kermavaahdolla ja makeilla karhunvatukoilla. Brownie-kakku: 150 g voita1 dl sokeria1 dl ...

Read More »

Sitruunapiirakka

Tarjoa raikas sitruunapiirakka pääsiäisen kahvipöydässä tai jälkiruokana. piirakkapohja: 2,5 dl jauhoja0,5 dl mantelijauhetta 1 dl sokeria0,25 ...

Read More »

Vaalea glögi

Lempeä vaalea glögi valmistetaan omenamehusta ja jouluisista mausteista. 5 dl omenamehutiivistettä 3 dl vettä 1 dl fariinisokeria 1 ...

Read More »

Minttu-suklaakuppikakut

Klassinen makupari suklaa ja minttu yhdistyvät näissä ihanissa kuppikakuissa. 12 kappaletta 150 g voita 2 dl sokeria 2 munaa 2,5 dl ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress