Ihanat puustit täytetään tummalla suklaalla ja rouhitulla hasselpähkinällä. Tarjoa pullat vielä hieman lämpiminä.
n. 16 kappaletta
- 2,5 dl punaista maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 2 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- 7 – 8 dl jauhoja
- 100 g voita
- 100 g hasselpähkinöitä
- 150 g tummaa suklaata
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi kun taikina on melkein valmis.
Anna taikinan kohota kulhossa liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
Rouhi pähkinät ja suklaa terävällä veitsellä reilunkokoisiksi palasiksi.
Kauli taikina levyksi (levyn koko noin 50 x 40 cm). Levitä suklaa- ja pähkinärouhe taikinan päälle. Pyöritä taikinalevy varovasti rullalle ja leikkaa rulla terävällä veitsellä noin kolmen sentin paksuisiksi puusteiksi. Nosta puustit leivinpaperilla suojatuille pelleille ja kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia. Voitele puustit kananmunalla ennen paistamista.
Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Nam, ovat kyllä varmasti maistuvia pullia! 🙂