Mehukas vaahterasiirappikakku maistuu lämpimän mausteiselta. Kakku säilyy hyvänä useamman päivän ja on parhaimmillaan parin päivän kuluttua paistamisesta.
- 150 g voita
- 1,5 dl fariinisokeria
- 2 dl vaahterasiirappia
- 3 munaa
- 150 g ranskankermaa
- 4 dl jauhoja
- 1tl soodaa
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää vaahterasiirappi ja sekoita. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää ranskankerma. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se vuokaan.
Paista 175 asteessa 40 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten tarjoiluastialle.
Leave a Reply