Ihana suklaafudge saa pinnalleen paahdettuja cashew-pähkinöitä.
- 3 dl sokeria
- 2 dl kermaa
- 50 g voita
- 1 dl glukoosisiirappia
- 100 g tummaa suklaata
- 1 dl cashew-pähkinöitä
Paahda pähkinöitä muutama minuutti kuumalla pannulla. Sekoittele pähkinöitä jatkuvasti, etteivät ne pääse palamaan. Kun pähkinät ovat saaneet vähän väriä, siirrä ne lautaselle jäähtymään.
Laita sokeri, kerma, voi ja glukoosisiirappi kattilaan ja keitä kunnes lämpötila on 116 astetta. Lisää joukkoon suklaa ja sekoita tasaiseksi.
Vuoraa 20 x 30 cm kokoinen vuoka voipaperilla. Kaada seos vuokaan. Ripottele cashew-pähkinät fudgen pinnalle.
Anna fudgen jähmettyä huoneenlämmössä muutama tunti ja nosta se sitten vuoasta voipaperin avulla. Öljyä terävä veitsi ja leikkaa fudge palasiksi.
Säilytä ilmatiiviissä purkissa.
Leave a Reply