Leivo ihana kinder-kakku tänä pääsiäisenä kuppikakkujen muotoon.
12 kappaletta
Kuppikakut:
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- 2,5 dl jauhoja
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl maitoa
Vaniljainen sokerikreemi:
- 100 g voita
- 3 dl tomusokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
Maitosuklaakuorrutus:
- 100 g maitosuklaata
- 10 g voita
Koristeeksi:
- 50 g valkosuklaata
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan puolet kuivista aineista yhdessä maidon kanssa. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi se muffinssivuokiin.
Paista 175 asteessa 20 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.
Valmista sokerikreemi. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää sitten tomusokeri ja vaniljasokeri vähitellen ja sekoita tasaiseksi.
Levitä sokerikreemi palettiveitsellä kuppikakkujen päälle.
Tee seuraaaksi maitosuklaakuorrute. Sulata maitosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää huoneenlämpöinen kuutioitu voi ja sekoita tasaiseksi.
Levitä maitosuklaa sokerikreemin päälle.
Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Laita valkosuklaa pursotuspussiin ja pursota kuppikakkujen päälle koristeeksi.
Anna suklaakuorrutuksen kovettua hetki ennen tarjoilua.
Leave a Reply