Leivo täyteläinen suklaakakku brownietaikinasta. Täytä ja kuorruta kakku suklaakreemillä ja koristele se vapun kunniaksi värikkäillä minidonitseilla.
Brownie-kakku:
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 0,5 dl siirappia
- 3 munaa
- 200 g sulatettua suklaata
- 1 dl jauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kaakaojauhetta
Suklaakreemi:
- 250 g suklaata
- 2 dl kermaa
- 50 g suolatonta voita
Minidonitsit:
- 1,25 dl vehnäjauhoja
- 4 rkl sokeria
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 dl kermaa
- 1 keltuainen
- 1 rkl sulatettua voita
Vaaleanpunainen sokerikuorrutus:
- 1, 5 rkl valkuaista
- 1,5 dl tomusokeria
- 0,5 tl punaista elintarvikeväriä
Suklaakuorrutus:
- 50 g tummaa suklaata
- 10 g suolatonta voita
Koristeeksi:
- Vaaleanpunaisia strösseleitä
- suklaaströsseleitä
Kakku paistetaan kahdessa kakkuvuoassa (halkaisija 18 cm). Jos sinulla ei ole kahta kakkuvuokaa tee taikina ja paista kakkupohjat kahdessa erässä.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri. Lisää siirappi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa taikina tasaiseksi jokaisen munan jälkeen. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuihin kakkuvuokiin.
Paista 160 asteessa 35 – 40 minuuttia. Taikina saa jäädä keskeltä hieman raa’aksi.
Valmista kakkupohjien paistuessa suklaakreemi. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada kulhoon suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Anna suklaakreemin jähmettyä huoneenlämmössä, kunnes olet valmis kokoamaan kakun.
Paista seuraavaksi minidonitsit. Voitele minidonitsipellin kolot. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina minidonitsipellin koloihin. Paista 220 asteessa noin 5 minuuttia. Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.
Valmista donitseille vaaleanpunainen sokerikuorrutus. Sekoita valkuainen, tomusokeri ja elintarvikeväri keskenään. Lisää tarvittaessa hieman valkuaista tai tomusokeria, jotta saat kuorrutuksen koostumuksesta sopivan.
Valmista donitseille suklaakuorrutus. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sulan suklaan joukkoon huoneenlämpöinen voi.
Kuorruta puolet donitseista vaaleanpunaisella sokerikuorrutuksella ja puolet suklaalla. Koristele donitsit strösselillä.
Kokoa kakku. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä kakkupohjan päälle noin puolet suklaakreemistä. Nosta päälle toinen kakkupohja ja levitä sen päälle loput suklaakreemistä. Asettele donitsit kakun päälle.
Leave a Reply