• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Taatelikakku

Taatelikakku

18/12/2014 by Liisa Leave a Comment

IMG_2966 (3)

Mehukas taatelikakku kuuluu joulun kahvipöytään. Kakku säilyy hyvänä lähes viikon ja maku on parhaimmillaan pari päivää leipomisesta.

  • 250 g taateleita
  • 3 dl vettä
  • 200 g voita
  • 3 munaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 dl vahvaa kahvia
  • 1 dl siirappia
  • 3 dl jauhoja
  • 1 tl kaneli
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.

Keitä taateleita ja vettä noin kymmenen minuuttia tai kunnes taatelit ovat pehmenneet. Sekoita joukkoon kuutioitu voi. Jäähdytä.
Vatkaa munat ja sokeri. Lisää jäähtynyt kahvi ja siirappi sekä taatelisose.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se vuokaan.

Paista kakkua 180 asteessa 50 – 60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten varovasti tarjoiluastialle.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: joulu, kuivakakku, taateli

Previous Post: « Suklaafudge
Next Post: Ja toinen taatelikakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Suklainen banaanikakku

Kardemumma maustaa suklaisen banaanikakun. 1oo g voita 2 dl fariinisokeria 3 munaa 3 dl jauhoja 1 rkl kardemummaa 0,5 tl soodaa 2 ...

Read More »

Mansikkajäätelö

Mansikkajäätelö maustetaan mansikkamehulla ja siihen lisätään sattumiksi kokonaisia mansikoita. 5 dl mansikoita 0,5 dl sokeria 2 munaa 1 dl ...

Read More »

Suklaamousse

Valmista täyteläinen suklaamousse laadukkaasta tummasta suklaasta. 200 g tummaa suklaata50 g suolatonta voita2 valkuaista2 keltuaista2 dl kermaa2 ...

Read More »

Tosi suklaiset kuppikakut

Nämä kuppikakut kuorrutetaan kahdella erilaisella suklaakuorrutuksella ja koristellaan suklaatryffeleillä. 12 kappaletta 150 g voita 2 dl ...

Read More »

Nimpparisankarin mansikkakakku

Keskikesän nimipäiväsankarin kakku on tietysti mansikkakakku. Tämä kakku leivotaan leipävuokaan ja täytetään sekä koristellaan kermavaahdolla ja ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress