• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Piirakka / Kirsikkapiirakka

Kirsikkapiirakka

09/07/2015 by Liisa Leave a Comment

049 (5)

Makeista kirsikoista syntyy ihana kesäinen piirakka. Piirakka maistuu mainiolta sellaisenaankin, mutta tämäkin herkku sopii hyvin syötäväksi vaniljajäätelön kaverina.

Piirakkapohjan resepti on helppo, mutta leivontapuuhiin täytyy muistaa ryhtyä ajoissa, sillä taikinan täytyy viivähtää jääkaapissa ainakin tunnin verran ennen leipomista. Taikina säilyy jääkaapissa hyvänä seuraavaankin päivään, joten voit tehdä sen valmiiksi jo leipomista edeltävänä päivänä. Taikinan käsiteltävyys on parasta kylmänä, ota siis kaulin ja muut tarvikkeet esille ennen kuin otat taikinan jääkaapista.

Jos käyttämäsi kirsikat eivät ole kovin makeita, voit ripotella kirsikoiden päälle muutaman ruokalusikallisen sokeria ennen piirakan paistamista.

  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 150 g voita
  • 3-4 rkl vettä
  • 1,5 l kirsikoita

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Kuutioi jääkaappikylmä voi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon. Kun taikina on murumaista lisää vesi vähän kerrallaan.

Kääri taikina tuorekelmuun ja laita se jääkaappiin vähintään tunniksi.

Halkaise kirsikat ja poista niistä kivet.

Ota 2/3 taikinasta jääkaapista ja laita loppu taikina vielä takaisin jääkaappiin. Kauli taikina levyksi ja nosta taikinalevy varovasti esimerkiksi kaulimen avulla piirakkavuokaan (halkaisija 25 cm).

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja asettele kirsikat taikinan päälle.

Ota loppu taikina jääkaapista ja kauli se levyksi, jonka pituus on noin 25 cm. Leikkaa taikina taikinapyörällä suikaleiksi. Asettele suikaleet kirsikoiden päälle ja painele niiden päät piirakan reunoihin kiinni.

Paista 180 asteessa 50 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.

 

 

Filed Under: Piirakka Tagged With: kirsikka, piirakka

Previous Post: « Raikas raparperipiirakka
Next Post: Mustikoilla ja marengeilla koristeltu suklaakakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Red velvet -kuppikakut

Red velvet -kuppikakut saavat upean värinsä kaakaojauheesta ja punaisesta elintarvikeväristä. Kuppikakut kuorrutetaan täyteläisellä ...

Read More »

Pääsiäisen rocky road

Pääsiäisen rocky road saa täytteekseen vaahtokarkkeja ja rouhittuja pieniä suklaamunia. 16 palaa 250 g suklaata 30 g suolatonta voita 1 dl ...

Read More »

Kriikuna-marenkipiirakka

Piirakka täytetään kirpeällä kriikunahillolla ja makealla marengilla. 100 g voita 3 dl jauhoja 1 rkl sokeria 3 - 4 rkl kylmää vettä 3 ...

Read More »

Pienet omenapiiraat

Täytä pienet amerikkalaistyyliset omenapiiraat kanelilla ja muskotilla maustetuilla omenoilla. Tarjoa piiraat vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen ...

Read More »

Kaneli-omenakakku

Kaneliset omenalohkot maustavat syksyisen kuivakakun. Taikinaan lisätään spelttimannasuurimoita ja turkkilaista jugurttia. 1 litra omenalohkoja ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress