• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Muffinssi / Raparperikuppikakut

Raparperikuppikakut

21/06/2017 by Liisa Leave a Comment

Kesäiset raparperikuppikakut tarjoillaan vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon ja raparperihillokkeen kanssa.

12 kappaletta

  • n. 400 g raparperia

 

  • 150 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 2 dl maitoa
  • 3,5 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

 

  • 1 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl kanelia

 

  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria

Kuori raparperin varret ja pilko ne pieniksi paloiksi. Raparperinpaloja tulee noin 7 dl. Puolet niistä käytetään kuppikakkujen taikinaan ja puolet raperperihillokkeeseen.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeisenä noin puolet raparperista (noin 3,5 dl).

Lusikoi taikina muffinssivuokiin.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Anna kuppikakkujen jäähtyä ennen kuorruttamista.

Valmista raparperihilloke. Laita vesi, sokeri ja kaneli kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää loput raparperit ja keitä vielä noin 5 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.

Laita kuppikakkujen päälle ensin kermavaahtoa ja sitten lusikallinen raparperihilloketta. Tarjoa heti.

 

Filed Under: Muffinssi Tagged With: kuppikakku, raparperi

Previous Post: « Vadelmaiset browniet
Next Post: Vaniljajäätelöpuikot »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Valkosuklaapiirakka ja paahdetut mansikat

Makea valkosuklaaganachella täytetty piirakka saa kaverikseen raikkaita uunissa paahdettuja mansikoita. 3 dl jauhoja 1 dl sokeria 0,25 tl ...

Read More »

Kriikuna-marenkipiirakka

Piirakka täytetään kirpeällä kriikunahillolla ja makealla marengilla. 100 g voita 3 dl jauhoja 1 rkl sokeria 3 - 4 rkl kylmää vettä 3 ...

Read More »

Pekaani-vaahterasiirappidonitsit

Vaahterasiirapilla maustetuissa donitseissa on sattumina reilusti rouhittuja pekaanipähkinöitä. 12 kappaletta 50 g pekaanipähkinöitä 4 dl ...

Read More »

Suklaiset keksit espressotäytteellä

Täytä suklaiset keksit makealla espressokreemillä. n. 30 kappaletta keksitaikina: 150 g voita2,5 dl sokeria1 muna1 dl siirappia7 dl ...

Read More »

Suklaamousse

Valmista täyteläinen suklaamousse laadukkaasta tummasta suklaasta. 200 g tummaa suklaata50 g suolatonta voita2 valkuaista2 keltuaista2 dl kermaa2 ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress