Kesäiset raparperikuppikakut tarjoillaan vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon ja raparperihillokkeen kanssa.
12 kappaletta
- n. 400 g raparperia
- 150 g voita
- 1,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 2 dl maitoa
- 3,5 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl vettä
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl kanelia
- 2 dl kermaa
- 1 rkl vaniljasokeria
Kuori raparperin varret ja pilko ne pieniksi paloiksi. Raparperinpaloja tulee noin 7 dl. Puolet niistä käytetään kuppikakkujen taikinaan ja puolet raperperihillokkeeseen.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeisenä noin puolet raparperista (noin 3,5 dl).
Lusikoi taikina muffinssivuokiin.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä ennen kuorruttamista.
Valmista raparperihilloke. Laita vesi, sokeri ja kaneli kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää loput raparperit ja keitä vielä noin 5 minuuttia. Jäähdytä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.
Laita kuppikakkujen päälle ensin kermavaahtoa ja sitten lusikallinen raparperihilloketta. Tarjoa heti.
Leave a Reply