• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Jäätelö / Vaniljajäätelöpuikot

Vaniljajäätelöpuikot

28/06/2017 by Liisa 2 Comments

Yksinkertaiset asiat ovat yleensä parhaita – kuten nämä kermasta ja aidosta vaniljasta valmistetut jäätelöpuikot.

6 kappaletta

  • 1 muna
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 dl glukoosisiirappia
  • puolikas vaniljatanko
  • 2 dl kermaa

Halkaise vaniljatanko ja raaputa veitsellä siemenet toisen puolikkaan sisältä. (Säästä vaniljatangon toinen puolikas seuraavaa jäätelöerää varten!)

Vatkaa muna, sokeri ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäätelömuotteihin ja laita tikut kiinni muotteihin. Laita pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi.

Jäätelöpuikot irtoavat muoteista helpommin kun upotat muotit hetkiseksi lämpimään veteen ennen jäätelöiden irroittamista.

 

Filed Under: Jäätelö Tagged With: jäätelö, vanilja

Previous Post: « Raparperikuppikakut
Next Post: Manteliset mansikkamuffinssit »

Reader Interactions

Comments

  1. Elli says

    28/06/2017 at 4:24 pm

    Nam! onpas yksinkertaisen ja herkullisen kuuloinen resepti. En ole ajatellut, että tikkujäätelöitäkin voisi kokeilla tehdä 😀 !

    Reply
    • Liisa says

      28/06/2017 at 9:05 pm

      Kiitos, Elli! Nää on tosi helppoja tehdä ja just sopivan pieniä vaikka jokapäiväiseen herkutteluun. ?

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Mokkapalat

Mokkapalat on ihana retroherkku. Maku syvenee kun taikinaan lisätään kaakaojauheen lisäksi sulatettua suklaata. Kuorrutteen määrässä ei säästellä vaan ...

Read More »

Ystävänpäivän brownie

Leivo ystävänpäiväksi suklainen brownie ja kuorruta se pinkillä sokerikuorrutteella. browniet: 150 g voita1 dl sokeria1 dl fariinisokeria0,5 dl ...

Read More »

Suklaakuulilla koristeltu browniekakku

Koristele överin suklainen browniekakku reilulla määrällä suklaakuulia. Browniekakku: 75 g voita1 dl fariinisokeria50 g suklaata0,75 dl ...

Read More »

Päärynäpiirakka pähkinätoscalla

Syksyisen päärynäpiiraan salaisuus ovat kanelin ja sokerin kanssa paahdetut päärynät. Piiraan päälle ripotellaan vielä maukas saksanpähkinöistä ja ...

Read More »

Suklaatorttu

Täyteläinen piirakka täytetään suklaaganachella ja viimeistellään kaakaojauheella. 100 g voita 3 dl jauhoja 2 rkl kaakaojauhetta 1 rkl ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress