Suklaakakun, kermavaahdon, marenkien ja pensasmustikoiden yhdistelmästä syntyy suussasulava ja unelmankevyt kakku kesäiseen kahvipöytään.
Kakku kannattaa täyttää juuri ennen tarjoilua jotta marengit säilyvät rapeina.
- 2 munaa
- 1,5 dl sokeria
- 100 g suklaata
- 100 g voita
- 2,5 dl jauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl maitoa
- 4 dl kermaa
- 1,5 rkl sokeria
- 2 dl pensasmustikoita
- 2 dl minimarenkeja
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sulata voi mikrossa.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet kuivista aineista ja maito. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 45 minuuttia.
Vaahdota täytteen kerma. Lisää sokeri vaahdotuksen loppuvaiheessa.
Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä sen päälle noin puolet kermavaahdosta. Ripottele kermavaahdon päälle mustikoita ja marenkeja. Nosta päälle toinen kakkupohja. Levitä kakun päälle loppu kermavaahto. Koristele mustikoilla ja marengeilla.
Leave a Reply