Tänä kesänä mansikkasatoa joudutaan odottelemaan tavallista pidempään, mutta onneksi raparperisato on runsas. Tänään leivotaan taas siis ihanaa raparperipiirakkaa ja tällä kertaa raparperinvarret käytetään piirakkaan kokonaisina.
- 2 munaa
- 2 dl sokeria
- 50 g voita
- 150 g ranskankermaa
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- n. 500 g raparperia
- 2 rkl fariinisokeria
Vuoraa neliönmuotoinen piirakkavuoka (20 x 30 cm) leivinpaperilla.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ranskankerma ja kuivat aineet taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä se piirakkavuoan pohjalle.
Kuori raparperit ja leikkaa ne sopivan pituisiksi (muutama sentti vuokaa lyhyemmiksi). Asettele raparperit taikinan pinnalle ja ripottele fariinisokeri niiden päälle.
Paista 175 asteessa 40 minuuttia.
Tarjoile piirakka vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Olipahan kivan raikas piirakka,sopi oivasti sateiseen kesäiltaan!
Kiitos, Johanna! Sateisetkin kesäillat on ok jos ne käyttää tilaisuutena pieneen herkutteluun. ?