• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Muffinssi / Espressokuppikakut

Espressokuppikakut

15/01/2020 by Liisa Leave a Comment

Mausta suklaakuppikakut ripauksella espressojauhetta ja viimeistele ne vastustamattoman herkullisella espressosokerikreemillä.

12 kappaletta

Kuppikakut:

  • 150 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 2,5 dl jauhoja
  • 2 rkl espresso-pikakahvijauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl maitoa

Kuorrute:

  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 1rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl espresso-pikakahvijauhetta

Koristeeksi:

  • suklaaströsseleitä

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin molempien munien jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan puolet kuivista aineista yhdessä maidon kanssa. Sekoita ja lisää loput kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina muffinssivuokiin.

Paista 175 asteessa 20 minuuttia.

Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.

Valmista espressosokerikreemi. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Lisää viimeiseksi kaakaojauhe ja pikakahvijauhe.

Laita kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut.

Koristele suklaaströsseleillä.


 

Filed Under: Muffinssi Tagged With: espresso, kahvi, kuppikakku, suklaa

Previous Post: « After Eight -brownie
Next Post: Suklaakuulilla koristeltu browniekakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Suklaakuppikakut vaniljakuorrutuksella

Kuorruta mehevät suklaakuppikakut makealla vaniljalla maustetulla voikreemillä. 12 kappaletta Kuppikakut: 150 g voita2 dl sokeria2 munaa2,5 ...

Read More »

Kirsikkadonitsit

Kirsikkadonitsit maustetaan ripauksella kanelia. Donitseissa kannattaa käyttää aitoa ceyloninkanelia, sen kukkaiset sävyt sopivat hyvin yhteen ...

Read More »

Omena-karhunvatukkapiirakka

Täytä syksyinen piirakka kirpeillä omenilla ja makeilla karhunvatukoilla. Piirakka maistuu parhaalta vaniljajäätelön kanssa ...

Read More »

Taatelikuppikakut

Leivo perinteinen taatelikakku vaihteeksi kuppikakkujen muotoon. 20 kappaletta kuppikakut: 250 g taateleita3 dl vettä200 g voita3 munaa2 dl ...

Read More »

Suklaakeksit vaniljatäytteellä

Kotitekoiset dominokeksit syntyvät, kun levität kahden suklaakeksin väliin makeaa vaniljaista sokerikreemiä. n. 50 ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress