
Leivo perinteinen sacherkakku trendikkään pokekakun muotoon.
kakkupohja:
- 4 munaa
- 125 g voita
- 125 g tummaa suklaata
- 1,5 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
suklaaganache:
- 250 g suklaata
- 2 dl kermaa
- 50 g voita
pinnalle:
- 1,5 dl aprikoosimarmeladia
Paloittele suklaa ja voi kattilaan ja sulata varovasti miedolla lämmöllä.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Vaahdota valkuaiset ja sokeri.
Vatkaa keltuaiset kevyesti ja lisää suklaa-voiseos keltuaisiin. Sekoita tasaiseksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää valkuaisvaahtoon ensin suklaaseos ja sitten kuivat aineet. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja kaada se kakkuvuokaan.
Vuoraa noin 18 x 21 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tarvittaessa tikulla.
Jäähdytä kakkupohja.
Valmista suklaaganache. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada se suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Anna suklaaganachen jähmettyä hetki huoneenlämmössä ennen kakun täyttämistä.
Nosta kakku tarjoiluastialle. Tee kakkupohjaan kolosia omenaporalla.
Laita noin 1/3 suklaaganachesta pursotuspussiin ja pursota ganachea kakun kolosiin.
Levitä aprikoosimarmeladi ohueksi kerrokseksi kakun pinnalle. Levitä loput suklaaganachesta aprikoosimarmeladin päälle.
Anna kakun vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Leave a Reply