Kuorruta kevään kunniaksi donitsit keltaisella sokerikuorrutteella ja ripottele kuorrutteen pinnalle keltaisia strösseleleitä.
12 kappaletta
donitsit:
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- 2 rkl sulatettua voita
kuorrute:
- 4 dl tomusokeria
- 2 valkuaista
- keltaista elintarvikeväriä
koristeeksi:
- strösseleitä
Voitele donitsipellin kolot.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.
Paista 200 asteessa 12 minuuttia.
Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.
Sekoita tomusokeri ja valkuainen. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai valkuaista jotta saat seoksesta koostumukseltaan sopivaa. Lisää kuorrutteeseen keltaista elintarvikeväriä ja sekoita tasaiseksi.
Kasta donitsit yksi kerrallaan kuorrutteeseen ja nosta ne ritilän päälle. Anna kuorrutteen kuivua pieni hetki ja kasta donitsit sitten uudelleen. Ripottele kuorrutteen päälle strösseleitä.
Leave a Reply