• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Jouluinen levykakku

Jouluinen levykakku

01/12/2021 by Liisa Leave a Comment

Mausta jouluinen levykakku piparkakkumausteilla ja kuorruta se kanelin makuisella sokerikreemillä.

  • 200 g voita
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1 dl siirappia
  • 2 munaa
  • 3 dl jauhoja
  • 0,5 tl soodaa
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl neilikkaa
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 0,5 tl pomeranssinkuorta
  • 150 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 1,5 tl kanelia

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää siirappi ja sekoita. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

Vuoraa noin 18 x 21 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.

Paista 180 asteessa 30 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.

Valmista kanelinmakuinen sokerikreemi. Vatkaa huoneenlämpöistä voita hetki. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan ja vatkaa kuorrute tasaiseksi. Lisää viimeiseksi kaneli ja vatkaa vielä hetki.

Levitä sokerikreemi palettiveitsellä kakun päälle ja leikkaa kakku annospaloiksi.

 

Filed Under: Kakku Tagged With: joulu, kaneli

Previous Post: « Lakritsimokkapalat
Next Post: Kuorrutettu taatelikakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Hummingbird-kuppikakut

Hummingbird-kakku eli kolibrikakku eli banaani-ananas-kookoskakku on amerikkalainen tuorejuustokuorrutteella kruunattu mehevä herkku. Kakun voi leipoa ...

Read More »

Valkosuklaa-pihlajanmarjakakku

Makean valkosuklaakakun täytteeksi tulee kirpeää pihlajamarjahyytelöä ja valkosuklaakreemiä. 3 munaa 2 dl sokeria 100 g sulatettua voita 2,5 ...

Read More »

Manteli-omenakakku

Mehevän omenakakun salaisuus on taikinaan lisättävä mantelijauhe sekä omenoiden pinnalle lisätty rapsakka mantelikuorrutus. kakkutaikina: 150 g ...

Read More »

Orvokeilla koristellut kuppikakut

Alkukesän herkimmät kuppikakut koristellaan kauniilla, syötävillä orvokeilla. 12 kappaletta 150 g voita 1,5 dl sokeria 2 munaa 2 dl ...

Read More »

Toffee

Toffeeta on helppo valmistaa itse. Tarvitset lämpömittarin, sillä seos täytyy lämmittää 118 asteiseksi, jotta siitä tulee koostumukseltaan ...

Read More »

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress