Jouluisen appelsiinikakun salaisuus on taikinaan lisättävä appelsiinimarmeladi.
- 200 g voita
- 3 dl sokeria
- 4 munaa
- 2 dl maitoa
- 2 dl appelsiinimarmeladia
- 5 dl jauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1 tl pomeranssinkuorta
- 150 g suklaata ruohittuna
Voitele ja korppujauhota tasapohjainen rengasvuoka (halkaisija 25 cm).
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Lisää maito ja appelsiinimarmeladi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeiseksi rouhittu suklaa.
Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista kakkua 180 asteessa noin 45 minuuttia.
Leave a Reply