Valitse suosikkisi: vaniljaiset donitsit kuorrutetaan maitosuklaalla, valkosuklaalla ja tummalla suklaalla ja koristellaan värikkäillä strösseleillä.
12 kappaletta
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- 2 rkl sulatettua voita
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g maitosuklaata
- 100 g valkosuklaata
- strösseleitä
Voitele donitsipellin kolot.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota taikina donitsipellin koloihin.
Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
Anna donitsien jäähtyä hetki ja irroita ne sitten vuoasta.
Sulata suklaat mikrossa tai vesihauteessa omissa kulhoissaan. Kasta donitsit yksi kerrallaan suklaaseen ja nosta ritilän päälle. Anna kuorrutuksen kuivua pieni hetki ja kasta donitsit sitten uudestaan. Koristele strösseleillä.
Hei!
Ihanan näköisiä!! Tuleeko donisteista donitsipellillä ympäriinsä pyöreitä vai jääkö toinen puoli littanaksi..? Ja mistä saisi noita donitsipeltejä? En ainakaan ole nähnyt niitä missään?
Elli
Hei Elli!
Kiitos! Ei tule ihan tasaisen pyöreitä, yläpuoli jää vähän littanammaksi ainakin tällä minun reseptilläni. Laitan kuorrutuksen donitsin alapuolelle eli vuokaa vastaan olleelle puolelle koska se on tasaisemman pyöreä.
Peltejä taitaa saada vain erikoisliikkeistä ja varmaan joistain isommista tavarataloistakin. Omani olen ostanut Bake & Partysta ja Iloisesta keittiöstä.