Keväinen keikauskakku tehdään appelsiineista.
- 1 (luomu)appelsiini
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 150 g voita
- 2,5 dl sokeria
- 3 munaa
- 1 (luomu)appelsiinin raastettu kuori
- 0,5 dl appelsiinimehua
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl turkkilaista jugurttia
Pese appelsiini huolellisesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita sokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää appelsiiniviipaleet ja keitä kymmenen minuuttia. Nosta appelsiiniviipaleet lautaselle jäähtymään ja keitä siirappia vielä 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
Pese taikinaan käytettävä appelsiini huolellisesti ja raasta siitä kuori sekä purista mehu.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa hyvin jokaisen jälkeen. Lisää raastettu appelsiinin kuori sekä appelsiinimehu. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää viimeisenä turkkilainen jugurtti. Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa leipävuoka (tilavuus noin 2 litraa) leivinpaperilla. Asettele appelsiiniviipaleet vuoan pohjalle ja kaada päälle appelsiinisiirappi. Kaada taikina vuokaan appelsiiniviipaleiden päälle.
Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja irroita se sitten varovasti.
Leave a Reply