• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

kakku ja keksi

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Blogin takana
You are here: Home / Kakku / Appelsiinikeikauskakku

Appelsiinikeikauskakku

26/02/2015 by Liisa Leave a Comment

019 (9)

Keväinen keikauskakku tehdään appelsiineista.

  • 1 (luomu)appelsiini
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 150 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 1 (luomu)appelsiinin raastettu kuori
  • 0,5 dl appelsiinimehua
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl turkkilaista jugurttia

Pese appelsiini huolellisesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita sokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää appelsiiniviipaleet ja keitä kymmenen minuuttia. Nosta appelsiiniviipaleet lautaselle jäähtymään ja keitä siirappia vielä 5 minuuttia miedolla lämmöllä.

Pese taikinaan käytettävä appelsiini huolellisesti ja raasta siitä kuori sekä purista mehu.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa hyvin jokaisen jälkeen. Lisää raastettu appelsiinin kuori sekä appelsiinimehu. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää viimeisenä turkkilainen jugurtti. Sekoita tasaiseksi.

Vuoraa leipävuoka (tilavuus noin 2 litraa) leivinpaperilla. Asettele appelsiiniviipaleet vuoan pohjalle ja kaada päälle appelsiinisiirappi. Kaada taikina vuokaan appelsiiniviipaleiden päälle.

Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja irroita se sitten varovasti.

052 (4)

 

 

 

Filed Under: Kakku Tagged With: appelsiini, kakku

Previous Post: « Kolmen suklaan donitsit
Next Post: Mustikkajuustokakku »

Reader Interactions

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Reseptiarkisto

Mikä maistuisi?

appelsiini aprikoosi banaani brownie donitsi halloween joulu juustokakku jäätelö kahvi kakku kaneli keksi kirsikka kuivakakku kuppikakku kurpitsa leivos maapähkinävoi makeiset mansikka manteli muffinssi mustikka mysli nutella omena pannari piirakka pistaasi pulla puolukka pähkinä pääsiäinen raparperi sitruuna speltti suklaa suklaakakku suklaakeksi tuorejuusto täytekakku vadelma valkosuklaa vanilja

Lisää herkkuja

Nektariini-kirsikkapiirakka

Piirakan ristikkopäällisen alle piiloutuu makeista nektariineista ja kirsikoista tehty täyte. piirakkataikina: 6 dl jauhoja1,5 dl sokeria0,5 tl ...

Read More »

Mansikkaiset kuppikakut

Kesäiset kuppikakut kuorrutetaan kermavaahdolla ja koristellaan tuoreilla mansikoilla. 12 kappaletta 150 g voita 1,5 dl sokeria 2 ...

Read More »

Pienet mutakakut

Mutakakun voi leipoa myös pieniksi annoskakuiksi muffinssivuoissa. 12 kappaletta 200 g voita 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl sokeria 4 ...

Read More »

Mausteiset omenakuppikakut

Syksyisen mausteiset kuppikakut maustetaan kanelilla, inkiväärillä ja neilikalla. Kuppikakut kuorrutetaan raikkaalla tuorejuustokuorrutteella. 12 ...

Read More »

Valkosuklaalla kuorrutettu vadelmakakku

Kuivakakku täytetään vadelmilla ja koristellaan sulatetulla valkosuklaalla. 150 g voita 3 dl sokeria 3 munaa 3 dl jauhoja 1 tl ...

Read More »

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress