Vadelmatäytekekseistä syntyy hieman erilainen versio kun täytteeksi käytetään kesäkurpitsamarmeladia. Keksien valmistamista varten tarvitset kaksi erikokoista ympyränmuotoista piparkakkumuottia.
Noin 24 kappaletta.
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 muna
- 3,5 dl jauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 3,5 dl kesäkurpitsamarmeladia
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Sekoita jauhot ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi, kääri se tuorekelmuun ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi. Ota piparkakkumuotilla taikinasta ympyrän muotoisia keksejä. Siirrä puolet kekseistä leivinpaperilla suojatulle pellille. Ota lopuista kekseistä vielä pienemmällä piparkakkumuotilla keskusta pois niin, että jäljelle jää rengas.
Paista kokonaisia keksejä 200 asteessa noin 7 minuuttia ja renkaita noin 5 minuuttia.
Anna keksien jäähtyä.
Nosta kokonaiset keksit työpöydälle. Laita jokaisen päälle noin 1 rkl kesäkurpitsamarmeladia ja levitä tasaiseksi. Nosta keksien päälle renkaat ja paina kevyesti niin rengas tarttuu marmeladiin kiinni.
Leave a Reply