Porkkanakakku maistuu syksyllä. Perinteisestä tuorejuustotäytteestä saa kevyemmän korvaamalla osan tuorejuustosta kermavaahdolla.
- 300 g porkkanaraastetta
- 6 munaa
- 1,5 dl sokeria
- 3 dl fariinisokeria
- 1,5 dl siirappia
- 3 dl auringonkukkaöljyä
- 7,5 dl jauhoja
- 1,5 tl lleivinjauhetta
- 2 rkl kanelia
- 2 tl kardemummaa
- 2 pkt kermaa
- 4 dl tomusokeria
- 200 g tuorejuustoa
- 1 sitruunan kuori
Voitele ja korppujauhota 3 kakkuvuokaa (halkaisija 24 cm). Voit paistaa kakun myös yhdessä vuoassa ja leikata sen ennen kokoamista kolmeen osaa. Paistoaika on tällöin pidempi.
Raasta porkkanat pienellä terällä.
Vaahdota munat, sokeri ja fariinisokeri. Lisää siirappi, öljy ja porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se kolmeen kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Anna pohjien jäähtyä ennen kakun kokoamista. Kakkupohjat voi leipoa jo muutama päivä ennen kakun kokoamista, ne säilyvät mehukkaina useamman päivän.
Valmista täyte. Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa tomusokeri ja tuorejuusto. Lisää tuorejuustoseokseen kermavaahto ja sekoita tasaiseksi.
Kokoa kakku. Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä päälle noin 1/3 täyteestä. Nosta kakun päälle seuraava kakkupohja ja levitä sen päälle täytettä. Nosta kakun päälle viimeinen kakkupohja ja levitä sen päälle loput täytteestä.
Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori. Ripottele sitruunankuorta kakun päälle koristeeksi.
Leave a Reply