Syntisen hyvässä banaani-pokekakussa on reilusti Nutellaa – niin kakkuun tökityissä koloissa kuin kakun päälläkin.
- 150 g voita
- 3 dl fariinisokeria
- 3 munaa
- 3 banaania
- 150 g ranskankermaa tai turkkilaista jugurttia
- 5 dl jauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 300 g Nutellaa
- 1 dl kermaa
- 1 rkl tomusokeria
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen munan jälkeen. Soseuta banaanit haarukalla ja lisää taikinaan yhdessä ranskankerman kanssa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla suojattuun kakkuvuokaan (21 x 18 cm).
Paista 180 asteessa 50 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja nosta se sitten varovasti tarjoiluastialle. Tee kakkupohjaan kolosia omenaporalla.
Laita 2/3 Nutellasta pursotinpussiin ja pursota se kakun koloihin. Levitä loput Nutellasta kakun päälle palettiveitsellä.
Vaahdota kerma ja mausta kermavaahto tomusokerilla. Laita kermavaahto tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota nokareiksi kakun päälle.
Leave a Reply